woensdag 14 februari 2018

ICM levert bijzondere auto en truck kits

ICM levert bijzondere auto en truck kits


Niet iedereen is bekend met het kitmerk ICM. 
Gevestigd in Kiev heeft het merk in de afgelopen jaren een uitgebreid assortiment aan plastic kits op de markt gebracht.
Militaire onderwerpen in de schalen 1/35 en 1/72 spelen een hoofdrol om dat hier bij modelbouwers traditioneel veel vraag naar is.
Ook vliegtuigen in schaal 1/72 en 1/48 zijn in het programma terug te vinden.

Wat auto's en trucks betreft biedt men in de schalen 1/72, 1/35 en 1/24 een aantal niet voor de hand liggende onderwerpen aan, en breidt men dat programma ook verder uit.

Ford Model T Speedster en Commercial Roadster


Wat een bijzondere keuze genoemd mag worden zijn de de kits van de T-Fords in diverse uitvoeringen en schaal 1/24.
Met al een aardige collectie leverbaar wordt deze weer verder uitgebreid met de inmiddels leverbare Model T Speedster en de aangekondigde Model T Commercial Roadster. Hele mooi kits om te bouwen van een onderwerp wat beslist tot de automobiel geschiedenis hoort.





Renault Taxi de la Marne


Waar ICM beslist mee verraste is de aangekondigde kit van de Renault Taxi de la Marne uit 1914.
De auto die geschiedenis schreef in de beginfase van de Eerste Wereldoorlog door duizenden Franse militairen naar het Marne front te brengen.
ICM brengt deze kit in eerste instantie dan ook in schaal 1/35 uit met het oog op de vele militaire diorama bouwers in die schaal.
We zullen dan afwachten of er mogelijk ook een 1/24 versie gaat komen. De 1/35 versie is hoe dan ook de moeite waard en wordt vanaf het derde kwartaal 2018 verwacht.


In militaire trucks heeft ICM ook een groot aanbod. Twee nieuw aangekondigde modellen zijn voor zover bekend nog nooit eerder als plastic kit geleverd en zullen voor veel modelbouwers een mooie aanvulling gaan vormen.
Beiden worden geleverd in de militaire schaal 1/35 en zeer gedetailleerd en van goede kwaliteit zijn.

Fordson W.O.T.6


De Fordson W.O.T.6  ( War Office Type 6) is een truck waarmee uiteraard ook na-oorlogse burgervoertuigen kunnen worden gemaakt. Net als de Chevrolet en GMC trucks kwamen deze wagens via de dumphandel ook in burgerhanden terecht. Ideeën voor om- en verbouw kunnen alvast gestart worden.




Standard B "Liberty" truck


Van een hele andere orde is de kit die wij kunnen verwachten van een truck uit de Eerste Wereldoorlog.
De Standard B Liberty truck. 
Deze vrachtwagen was ontworpen door het US Quartermasters Corps waarbij de productie begon in 1917, het jaar dat de USA betrokken raakte bij de Eerste Wereldoorlog. Door 15 verschillende Amerikaanse fabrikanten werden in eerste instantie ruim 9500 stuks gebouwd waarbij meer dan 7000 stuks naar Europa kwamen.
ICM gaat een heel mooi gedetaileerde kit uitbrengen in schaal 1/35. Wellicht bij de Nederlandse bouwers niet zo bekend, speelde dit type truck een belangrijke rol in de laatste jaren van de Eerste Wereldoorlog op het gebied van troepen- en materiaal transport.
In diverse Amerikaanse musea zijn exemplaren bewaard gebleven, en een rondje op het www levert veel beeldmateriaal op als referentie.



Voor de Standard B Liberty truck is de verwachte levertijd ook vanaf het derde kwartaal 2018.


Happy building and collecting.
Ferry "The Refueler"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten