woensdag 7 februari 2018

Spielwarenmesse 2018 Nurnberg een ervaring, part 1

Spielwarenmesse 2018 Nürnberg. Een ervaring. part 1.

Zoveel speelgoed zag je nog nooit bij elkaar.

 


Dinsdagochtend 30 januari vertrekken wij richting Nürnberg. Op naar de Spielwarenmesse. De grote internationale vakbeurs voor de totale speelgoedbranche.
Meer dan 2900 standhouders uit ruim 60 landen tonen hun speelgoed. Van bordspellen tot legpuzzels, van trapauto's en kinderfietsjes tot bekende en minder bekende knuffelbeesten in het klein en op ware grootte.
Speeltoestellen voor scholen en speelgoed om les mee te geven. Werkelijk alles is er te zien.
Het meest bijzondere is wel dat er ook dit jaar weer 100.000 nieuwe producten worden aangeboden.
Innovaties en gebruik maken van nieuwe digitale technieken zijn de trucks om kinderen aan het spelen te krijgen en te houden.
Voor ons bezoek is het belangrijkste om het aanbod van modelauto's in alle schalen en plastic modelbouw te bekijken. Ook dat valt onder de categorie speelgoed, hoewel het meeste hiervan zeker niet als speelgoed meer kan dienen of bedoeld is.





Bij aankomst op de beurs gaan wij met ons complete team eerst naar de perskamer. Wij hebben allemaal toegang tot deze zaal waar de internationale pers in alle rust kan werken. Wij verdelen de teams zodat wij zoveel mogelijk nieuws kunnen vergaren zonder dubbele info. 1 teamlid blijft in de persruimte om live updates te publiceren op de website van de NAMAC, de Nederlandse Algemene Miniatuur Auto Club.
Als verzamelaar en bouwer kijk je op deze beurs je ogen uit. Alle fabrikanten tonen hun programma en de nieuwtjes, al of niet gereed voor productie.
Warmdraaien tijdens het eerste standbezoek, want fotograferen is mijn taak. De Canon 5D staat op scherp en gelukkig worden enkele modelauto's uit de vitrines gehaald wat het foto's maken wat eenvoudiger maakt. Dat gebeurd helaas niet op iedere stand waardoor het soms hele krachttoeren vereist om acceptabele foto's te maken.
Parts sample Subaru in 1/18 van Sun Star
Wat is het tof om zelf de vaak unieke automodellen vast te mogen houden en goed te mogen plaatsen voor de foto. Een enkele keer zijn het pre-productie modellen en diverse keren ook tooling samples. Deze modellen zitten soms letterlijk met tape aan elkaar en dienen  voor de techneuten om te zien of alle onderdelen goed op hun plek zitten en voor de automerken of het ontwerp correct is.

Tooling Sample Alfa Romeo GTV in schaal 1/18 van Solido
Het lijkt iets minder voor te komen dan eerdere jaren, waar fabrikanten veel nieuwtjes aankondigen en het dan jammer genoeg niet waar kunnen maken om de betreffende modellen te produceren. Maar er staan er hier en daar toch wel diversen die reeds langer zijn beloofd. Jaja verzamelen is soms zwoegen.
Het is wel positief om te zien dat men nog steeds investeert in nieuwe miniaturen en wij als verzamelaars niet bang hoeven te zijn dat het opdroogt.

Graafmachines, landbouwvoertuigen, race- en rallywagen, het is er allemaal en in alle schalen. Van 1:160 tot 1:6. 
Om alle nieuwtjes te bekijken verwijs ik graag naar de vele websites met Neurenberg nieuws, maar kijk zeker in het overzicht bij de NAMAC op deze link:
namac neurenberg nieuws-2018 


                       Auto-Art 1:18 pre-production sample Aston Martin Vulcan


                       Bburago 1:24 Bentley Continental Fia GT3


                       Bburago 1:24 Corvette LeMans series


                       Bburago 1:24 Fiat Spider

                       Greenlight 1:43 Tooling sample Ford Mustang

                       MerGe 1:32 Tooling sample Volvo FH4

                       Minichamps 1:12 Pre-production sample Porsche 917K

                       Oxford Diecast 1:76 Pre-production sample Massey-Ferguson

                       Paragon 1:18 Pre-production sample Audi R8 Fia GT3


                       Hotwheels in 1:1 voor een van de ingangen van de beurs

Het vervolg in part 2 zal ik de plastic bouwdozen als onderwerp hebben, ook daar is een hoop over te vertellen en te laten zien.

Happy collecting and building,
Ferry "The Refueller"



Alle foto's gemaakt door Ferry Dierckxsens, met uitzondering van de Hotwheels Camaro, de NZG VW T6 en de ingangsfoto via ©Spielwarenmesse eG
Logo is copyright Spielwarenmesse eG.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten