woensdag 16 augustus 2017

NAMAC beurs 12 augustus 2017


Daar was hij weer, de NAMAC beurs in Houten op 12 augustus.
NAMAC? wat is dat nu weer?
NAMAC staat voor Nederlandse Algemene Miniatuur Auto Club, ja dat is een eind schrijven, vandaar NAMAC dus.
Een vereniging die inmiddels al weer 52 jaar bestaat en wellicht wel een van de grootste van Europa (de wereld?) genoemd mag worden.
Als verzamelaar ben ik daar in 1979 lid van geworden, inmiddels al weer 38 jaar dus.
Affijn, 6 maal per jaar is er een soort bedevaart richting Houten alwaar de best wel heel erg grote beurs voor miniatuurauto's wordt georganiseerd. Uit heel Europa komen verzamelaars en aanbieders elkaar daar tegen. Door omstandigheden heb ik de eerdere beurzen dit jaar niet of maar heel even kunnen bezoeken, dus deze keer weer serieus op jacht.

Nu ben ik geen standaard verzamelaar, de voorkeur is al Engelse modellen en dan ook nog liefst de niet voor de hand liggende. Heerlijk die vrijheid als verzamelaar, je kunt echt doen hoe jij dat wilt.

Al zoekend op de vele tafels kom je echt de gekste autominiaturen tegen, ook de meest bijzondere verzamelaars trouwens, maar dat is wat anders.

Uiteraard vond ik weer wat en heb ik mijn verzameling met wat Engelse auto's kunnen uitbreiden.

Een fijne Bedford TK met een Luton opbouw in de kleuren van Pickfords.
Een Land Rover Defender van de RNLI, de Engelse tegenhanger van de Nederlandse KNRM.
Een Land Rover Defender van de Royal Air Force, Flight Safety.
En ten slotte nog een aardige Jaguar XK. Zoiets vind je dan weer samen met je jarenlange verzamelmaatje waarmee je over de beurs struint.

Oh voor de liefhebber natuurlijk de modelautomerken en schalen. De Bedford is van EFE en de beide Land Rovers van Oxford Diecast alles in 1/76. De Jaguar is van Schuco in 1/87.

Ja het sociale aspect mag je niet vergeten, het verzamelen zorgt voor vriendschappen dichtbij en ver over de grenzen. En meestal voor levenslang, dat maakt het zo leuk.

www.namac.nl
www.rnli.org
www.knrm.nl




Happy collecting and building
Ferry "The Refueler"





Geen opmerkingen:

Een reactie posten