vrijdag 15 september 2017

Ohlala....nog meer Heller

Ohlala......nog meer Heller.

Zo vlak voor het weekend komt er weer wat op mijn pad.
Modelbouw en verzamelen zorgt dat je een fijne vriendenkring opbouwt, en ook al zie je elkaar niet dagelijks, het is altijd plezant om met een bak koffie bij te kletsen.

Zo ook deze week, tussen alle reguliere zaken door op de koffie bij een goede modelbouwvriend.

Naast het bijkletsen over de zaken waar wij in de dagelijkse praktijk mee bezig zijn, komt natuurlijk het bouwen en verzamelen aan bod.

Heerlijk rondkijken in de vitrines met de nieuw gebouwde voertuigen, en het "hoe heb je dat of dat gedaan" zorgt voor voldoende stof tot praten.
Ja wij modelbouwers kunnen wel een uurtje vol kletsen.

Natuurlijk een kijkje in de werkplaats met het uitwisselen van tips- en trucks, en het doornemen van de voorraad.
Nou de bouwers onder u kennen dat wel, "De Stash", ofwel de altijd maar groeiende voorraad van ongebouwde kits.

Nu wordt er onderling nog wel behoorlijk wat geruild, verkocht en weer teruggekocht. Er bestaat een levendige handel in alles wat je nooit gaat bouwen, het hoort er een beetje bij.

U voelt hem al aankomen, ook hier gingen weer drie dozen mee aan het eind van het gezellige bezoek. Ik heb immers recent zelf het nodige weer verkocht...

Ja, voor mijn Heller virus zijn dit weer plezante aanwinsten.

De Delahaye is zelfs de eerste uitgave uit 1978, en het is ook nog eens een erg mooie auto. Heller heeft daar een fraaie kit van gemaakt.

Dan de Citroen 15CV, de Traction Avant in de Heller-Humbrol doos. Ja Heller is ooit eigendom geweest van Humbrol voordat alles met uitzondering van Heller opging in het Hornby concern.

Als derde die erg leuke Renault 5 Turbo als rallywagen in de Renault kleuren. Wat een heerlijk kanon is dat toch, en hoewel de kit voor schaal 1/24 redelijk eenvoudig is, zijn de lijnen van de carrosserie zeer goed weergegeven.

Drie Heller kits, uit drie perioden binnen het bestaan van Heller. Tres Bien.



Happy building and collecting,
Ferry "The refueler"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten